Schilderkunst en grafiek
KUNST KOPEN VIA HET INTERNET

Kunst kopen via het internet.
Het is een activiteit die ons, koper en verkoper verbindt.
Je zou als koper rechtstreeks kunnen bieden op de talrijke veilingen.
Per dag heb je, heel zuinig uitgedrukt, een vijftigtal veilingen via het net waarin kunst een rol speelt.
Een moeilijke bijna onmogelijke opdracht om nog maar een overzicht te krijgen, laat staan kaf en koren te onderscheiden of de nodige opzoekingen te doen.

Met timeless artcollection proberen wij enkele bijzondere veilingen lang vooraf te bekijken, daaruit mogelijke werken te selecteren en die daarna aan te kopen.
De risico's die daaraan verbonden zijn moeten we er inderdaad bijnemen: werk in slechte toestand, werk erg afwijkend van de foto's, vervoersproblemen, het zijn maar enkele aspecten die wij u als koper willen besparen.

Bij onze verkooppunten, ebay, 2de hands, marktplaats en kapaza vind je steeds een zo getrouw mogelijke foto. Je kunt ons bijkomende inlichtingen vragen, geheel vrijblijvend een afspraakje maken om het werk in Mechelen te bekijken en je hebt nog twee weken de tijd om je aankoop in te ruilen of geheel terug betaald te zien.  Alleen de verzendingskosten heen en terug worden door de kandidaat-koper betaald.  

My little pony


OOG VOOR REGIONALE COLLECTIES


Door het internet zijn regionale collecties niet langer voorbehouden aan liefhebbers ter plaatse.

Kwalitatief mooie werken van kleinere meesters zou je voorheen alleen maar kunnen ontdekken door veel rond te reizen.  Nu zijn ze ook voor een groot publiek beschikbaar.

Wij doen ons best om die bijzondere werken te ontdekken en in onze collectie onder de aandacht te brengen.
Bij onze zoektocht staat niet de naam maar wel de kwaliteit voorop.

Maar ook in eigen land ontdekten we vergeten werken. Schilders van 'l' Ecole Liegeoise du paysage' en kunstenaars werkzaam in en rond de Genkse en Brusselse kunstenaarskolonies krijgen onze bijzondere aandacht.

Ons gekozen tijdperk 1851-1958, een ruimte tussen twee wereldtentoonstellingen (Londen en Brussel), biedt ruime aansluitingsmogelijkheden bij de moderne kunststromingen.

Toen onze mop een mopje was

LIEFDE VOOR HET PORTRET


De ruime periode van onze collectie, 1851-1958 met uitlopers naar begin- en eindmarkering was het tijdperk van de opkomst van de fotografie. Je zou denken dat de rol van de schilderkunst op dat terrein was uitgespeeld.
Voor de opkomende middenklasse echter bleef het geschilderde portret een bijzonder medium om de belangrijke rol van familie en familieverbanden te beklemtonen.
Kreeg het nieuwe medium zijn plaats in de albums voor eigen gebruik, schilderijen en grafiek bleven een signaal voor de buitenwereld waarmee status en verankering in de geschiedenis beklemtoond werden.
Later zou de schilderkunst een heel eigen invulling geven aan 'het portret', een exploratie van de binnenkant, een mentale aanwezigheid en een verkenning van wat de enkeling in de groeiende massa betekende. Reflectie.

In de talrijke kinderportretten scheppen we de sfeer van het tijdvak.  Als voorlopers van wat hen zou 'toekomen' zijn ze een beeld van wat de wereld verwachtte.
Dat wij als 'nakomers' weten wat er inderdaad gebeurde maakt de verwantschap inniger, met inbegrip voor de onzekerheid over onze eigen toekomst.