Glas

DOOR  GLAS BETOVERD

Of hoe van het nederige witte zand de transparante schittering van glas ontstaat met dank aan het vuur en de eeuwenlange ervaring van glasblazers en ontwerpers.
Of je nu het goedkopere pressglas koopt of het duurste kristal aanschaft, de aantrekkingskracht ligt vooral in het doorschijnende, in de illusie dat je het licht kunt vangen.

Mijn eerste geschenkje voor moederdag gekocht was een glazen kommetje, toen nog niet eens twee Belgische franken waard. Nauwelijks taalvaardig was mijn grootste wens een 'glassen trein'. ( vol snoepjes, dat moet ik toegeven)

De liefde voor glas gaat nooit voorbij, integendeel.
In onze collectie vind je mooie Boheemse likeurstellen maar ook de sobere ontwerpen van de dertiger jaren.
Kostbaar glas uit Val St Lambert maar ook het blauwe glas uit de Biedermeiertijd.
Heb je zelf ook een grote 'glazen'-liefde, aarzel dan niet en vertel ze ons: timelessartcollection@skynet.be
BELGISCHE GLASKUNST

Charles Graffart (Luik 1893-1967) kwam in 1906 bij Val St Lambert als ontwerper. Als leerling van Léon Lédru, artistiek directeur bij Val St Lambert en ontwerper van onze mooie schaal 'danse de Flore', en Simon Joseph die hem opvolgde, werkte hij zich al vlug in de kijker met heel eigen ontwerpen. Ook op de wereldtentoonstellingen van 1930, 1935 en 1958 kregen zijn creaties heel wat aandacht. In 1942 wordt hij er zelf artistiek directeur tot in 1958.
De mooie vaas uit onze collectie is ook een van zijn ontwerpen, en duidelijk in dezelfde vormtaal ontworpen en uitgevoerd. Hier bieden wij u graag zijn likeurset uit de jaren dertig aan, helemaal familie van de de door ons aangeboden vaas. (de glaasjes lijken wel mini-vaasjes)

Prachtige karaf met 8 glaasjes uit het bekende Val St Lambert 24% loodkristal. De zachte cranberry-kleur en de geometrische opbouw vanuit een regelmatige tien-hoek zetten hem dadelijk in de art deco-jaren 1930-1940.