TIMELESS ART COLLECTION
FINE ARTS
HomeKopen en verkopenCOLLECTIEFOTO'S IN BEPERKTE OPLAGENaamkaartjeHome


Onze collectie brengt antiek en kunst samen waarbij de twee wereldtentoonstellingen, Londen 1851 en Brussel 1958, als grenspalen dienen, met de mogelijkheid naar het begin van de 19de en het einde van de 20ste eeuw te kunnen uitwaaieren.

De Victoriaanse cultuur bracht schoonheid in het bereik van een grotere groep mensen.  De inrichting van je woning, het verzamelen van kunst en mooie dingen verenigde mensen in hun drang het bestaan op deze bol te veraangenamen, techniek en esthetica te verzoenen, het dagelijkse leven van fraaie en tegelijkertijd handzame voorwerpen te voorzien.

Net in de eeuw van de fotografie kreeg het portret in de schilderkunst een grotere betekenis: een interpretatie te zijn van je aanwezigheid, van je verbondenheid met een gezin die door haar persoonlijke toets het belang van het individu moest beklemtonen.
Onze collectie schilderijen en grafiek willen daarvan een uiting zijn: aandacht voor het portret, het verdwijnende landschap waar de kindertijd een belangrijke plaats inneemt.

Het is telkens een zoektocht naar de onbekende of kleinere meesters die met gemak de zondagsschilders overstijgen en in dit internettijdperk vanuit de vroegere besloten regio’s bekendheid en waardering kunnen verwerven.
Elk stuk staat borg voor oorspronkelijkheid, kwaliteit en een bijzondere kijk op de hierboven geciteerde periode.

Elk item, elke schilderij is zonder enige aankoopverplichting in Mechelen te bekijken. Momenteel hebben we klanten van IJsland tot Australië die de resultaten van onze zoektochten weten te appreciëren. 

Bijzondere aandacht gaat naar onze schatkamer waarin we mooie voorwerpen samenbrengen met persoonlijke wenskaarten zodat ze een exclusief geschenk vormen.

Welkom.HomeKopen en verkopenCOLLECTIEFOTO'S IN BEPERKTE OPLAGENaamkaartje